.: Magyar Nordic Walking Akadémia - :.
Esemyénaptár:

<

2024. Július

>

H

K

Sz

Cs

P

Sz

V

01

02

03

04

05

06

07

08

09

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 


Ma 2024. 7. 23, kedd,
Lenke napja van.
Holnap Kinga, Kincső napja lesz.

 


MÉDIAMEGJELENÉSEINK

„A hír szent, a vélemény szabad”

 A Magyar Nordic Walking Akadémia (MNWA) képzéseinek,élménytúráinak és egyéb programjainak indulása óta több napilapban, magazinban és televíziós műsorban szerepelt. Magyarországon először a nagy nyilvánosság előtt 2004. május 26-án mutattuk be a nordic walking sportot a Budapesti Finn Nagykövetségen. A kezdeményezést Pekka Kujasalo nagykövet úr indította. Azóta folyamatosan arra törekszünk, hogy minél nagyobb teret kapjon a médiában a sportág népszerűsítése.

Magyar Nemzet 2015.június 27.

Sétáltatni a botot

"A Nordic Walking 10 éve Magyarországon

A tihanyi levendulafesztivál keretében hatodik alkalommal rendezték meg a Magyar Nordic Walking Akadémia országos találkozóját.

Galambos László és felesége Betti szívélyesen fogad. László fel is ajánlja a saját botjait a túrához.

Gondoltuk teszünk egy próbát mi is..."

 Élmény itthon 2013. március

Turisztikai programajánló magazin

"Fókuszban a tavasz ébresztő kiemelt program keretén belül Nordic Walking túrák (pl: Medvehagyma élménytúra Orfű,Bakonybél)."

 

Blikk Nők, V. éfv. 44. szám (2009.10.28.-11.03.)
Szívügyük a nordic walking Blikk Nők

"A nordic walking növeli az állóképességet, miközben az egész testet átmozgatja. Ráadásul terápiának sem utolsó. Kiválóan alkalmas sportsérülések utáni rehabilitációra, de a szív- és érrendszeri betegségekbol lábadozók is uzhetik, ahogy a cukorbetegek, az asztmások és a mozgásszervi problémákkal küzdok is kipróbálhatják."

 

 

Magyar Edző, 2009/3
Galambos László: A nordic walking varázsa (Gyakorlatok, ötletek, technikák) >Magyar Edző

"A modern társadalomban életünk folyamán igen magas stresszhatás ér bennünket. Környezeti változások, a család és a munka közötti egyensúly megtartása, a rohanó életmód stb. mind-mind elbizonytalanítják életünket és megbontják az egészséges életmód harmóniáját. Ezeknek az új kihivásoknak az egyetlen orvossága a mozgás."

 

Balatoni futár, 2009. június
Nordic Walking élménytúrák a Balatonnál Balatoni futár

"Hazánkban is mind népszerubb a Nordic Walking amely egyidejuleg biztosítja a mozgás örömét és fittség érzetét valamennyi korosztály számára. E csoportsport révén, - két speciális bot segítségével - hazánk legértékesebb kincseit járják körbe a résztvevok."

 


Termál magazin, 2009. tavasz-nyár
Nordic Walking Konferencia Bükfürdőn Termál magazin

 
  A Nordic Walking szerepe és helyzete az oktatásban Galambos László HUNWA elnöke
11.00-11.2
11.20-12.0Nordic Walking a turisztikában - Galambos Lászlóné, MNWA elnök
12.00-13.00

 

 

Magyar Nemzet, 2009. március 21.
Egy pár bot

"A nordic walkinghoz nem szükséges messzire utaznunk, sőt tulajdonképpen sehova sem kell elutaznunk. Itthon művelhető. Ezért is különös, hogy ez a más országokban rendkívül népszeru, egyszeru és olcsó szabadidosport nálunk még nem került a figyelem középpontjába.
- Bárhol, bármikor űzhető. Mindössze egy pár bot és az alaptechnika elsajátítása szükséges hozzá, ez néhány óra alatt megtanulható – mondja Galambos László, a Magyar Nordic Walking Országos Sportszövetség (HUNWA) elnöke és alapítója.
A Galambos házaspár Ausztriában találkozott először a nordic walkinggal. "

 

 

Itthon Otthon van!, 2008. december
A nordic walking varázsa A páciens

"A nordic walking egyre népszerűbb Magyarországon is. Ideális csoportsport, kikapcsolódás és társas élmény egyszerre ..."

"A nordic walkingot azok is űzhetik, akik nem akarnak futni - vagy nem futhatnak -, de szeretnének tenni valamit az egészségükért."

"A sportág területén tevékenykedő egyesületek munkáját 2007 nyara óta a Magyar Nordic Walking Országos Sportszövetség (HUNWA) fogja össze, mely a nemzetközi szövetség (INWA) tagja és kizárólagos magyarországi képviselője."

 

 

Itthon Otthon van!, 2008. július
Nordic walking élménytúrák a Balatonnál Itthon Otthon van!

"A nordic walking azon kevés sportok egyike, amely egyszerre nyújt kikapcsolódást, természet közeli és társas élményeket, s biztosítja a mozgás örömét, a fittség érzetét valamennyi korosztály számára. "


 


Népszabadság, 2008. július
Bottal ütik a nyomot Népszabadság

"Csupán két bot kell hozzá, mégis hatvanhét éve fejlesztik? Természetesen a nordic walkingról van szó, mely nyugat-európai sikerei után hazánkban is egyre népszerűbb."


 

 


Heti Válasz, 2008. június
Séta botokkal Heti Válasz

"A nordic walking ideális kikapcsolódás: természeti és társas élményeket nyújt, biztosítja a mozgás örömét és a fittség érzetét minden korosztály számára."


 

 


Fejér Megyei Hírlap, 2008. január
Intenzív gyaloglás, finn múlttal, bottal Életmód

"Könnyen előfordulhat, hogy egyre több embert látni majd vehemensen, a síbothoz megtévesztoen hasonlító eszközzel gyalogolni, akár a városban vagy parkokban, erdoben. A nordic walking hazánkban is egyre ismertebb."

 

 


Heti Válasz, 2007. december
Botos Túra Heti Válasz

"Aki szkeptikusan vág neki a hazánkban még újnak számító nordic walking elsajátitásának, a másnapi izomlázból is megtudhatja: többről van szó, mint egy bottal kiegészült, mókás túrázásról a természetben."

 

 


Nők lapja, 2007. november 7.
Szárnyakat ad a lábnak Nok lapja

"Megeroltetés nélkül égeti a zsírt, tehát fogyaszt, valamint növeli az állóképességet, javít a tartáson, erosíti a szívet, és miközben az összes izmot mozgatja, kíméli a bokát, a térdet és a szalagokat."


 

 

Gyógyhír, 2007. november
Nordic walking - a mozgás öröme Gyógyhír

"Magyarországon is egyre népszerűbb szabadidős sporttevékenység a nordic walking. Ez az egyszerűnek tűnő mozgásforma, amelyet minden korosztály bármikor űzhet a megfelelő technika elsajátítása után, nagy élményt nyújt azoknak akik kipróbálják."

 

 


Tina magazin, 2007. október
Aktív kikapcsolódás lépésről lépésre Aktív kikapcsolódás lépésről lépésre

"A nordic walkingban az a jó, hogy nem korhoz kötött. Az óvodástól a nyugdíjasig bárki kipróbálhatja. A tíz alaplépéses technika megtanulható a négyórás kezdő tanfolyamon."

"... valószínűleg kevesen tudják: sportsérülések és egyéb megbetegedések utáni rehabilitációra is kiválóan alkalmas, mivel gyorsítja a felépülést. Ez az egyetlenegy sportág, amelyet a szív- és érrendszeri betegségekből lábadozók űzhetnek. A sígyaloglást cukorbetegek, asztmások és allergiában szenvedők is kipróbálhatják. Sőt! Mozgásszervi problámákkal küszködőknek szintén remek terápia."


 

 

 

Veszprém Megyei Napló, 2007. szeptember
Finn sportot népszerűsít Napló

"A magyarországi nordic walking-oktatásról, az itthoni fogadtatásról Helsinkiben tart eloadást Galambos László, a Magyar Nordic Walking Akadémia elnöke."

"A nordic walkingot könnyu megtanulni, de nehéz jól megtanulni."

 

 

Itthon otthon van melléklet, 2007. július
Mi is az a nordic walking? Itthon otthon van

"A nordic walking minden olyan ember számára testre szabott sportág, aki nem akar futni (vagy nem futhat), ugyanakkor szeretne tenni valamit az egészségéért, a jó állóképességért."

" nordic walking további nagy előnye, hogy sportolás közben bejárhatjuk az ország legyszebb tájait, a természetvédelmi területeket, megcsodálhatjuk a műemlékeket. Jól kiegészíti a hagyományos szabadidős programokat a Balaton partján is, ráadásul kora tavasztól késő őszig vehetjük a nordic walking-botot."

 

 

Magyar Edző, 2007/2
Mi a nordic walking? Napló

"A mozgásszervek terhelését a bot használata révén akár 30 %-kal csökkenthetjük, amely különösen a térd- és hátpróblémákkal küszködok számára nagyon fontos."

"Az aktív bothasználat révén átlagosan 46 %-kal több kalóriát éget el a szervezet, mint a gyaloglás során."


 

 

Fittinfo, 2006. április
Nordic Walking, a mozgásforma, mely egyben erőnléti edzés, friss levegőn Fittinfo

"Ahhoz, hogy egészségesebben éljünk, nem kell maratoni nordic walking-futásokat tejesíteni és állandóan a teljesítményhatárokat figyelni, hisz a nordic walkinggal izzadhatunk könnyedén és kímélően."

"A nordic walking olyan effektív, mint a gyaloglás, mert a felsőtest is mozgásban van. A láb és farizmok mellett a váll és a mellizomzat illetve a hátizomzat is intenzíven dolgozik. Még lassúbb nordic walkingnál is jelentősen emelkedik az aerob fittség állapota, úgyhogy nem kell sietned!"


 

 

Outdoor, 2005. október
Nordic walking? Outdoor

"A nordic walking több mint gyaloglás: gyors, dinamikus járás."

 

"Október 26. a nordic walking világnapja, a nemzetközi túranap, míg október 9-én a gyaloglást ünnepeljük." 

 

A páciens, 30. szám
Mi a nordic walking? A páciens

"A nordic walking speciális karbon alapanyagú botokkal gyaloglás, valamint nyújtó- és erosíto gyakorlatok összesége."

"A nordic walkingot minden olyan ember számára testre szabott sportág, akik nem akarnak futni, vagy nem futhatnak, ugyanakkor tenni szeretnének valamit az egészségükért és fittségükért."