.: Magyar Nordic Walking Akadémia - :.
Esemyénaptár:

<

2024. Július

>

H

K

Sz

Cs

P

Sz

V

01

02

03

04

05

06

07

08

09

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 


Ma 2024. 7. 23, kedd,
Lenke napja van.
Holnap Kinga, Kincső napja lesz.

 


 

 

KIADVÁNYOK

„Az egészség ellensége: a tudatlanság és a szegénység”

Könyvek

 • Galambos László: A nordic walking varázsa
 • Galambos László: Nordic walking - egyszerűen
 • Galambos László: A nordic walking élménye és jelentősége
 • Galambos László: Fitness tréning bottal
 • Galambos László: Fitness misszió
 • Galambos László: Mozgás nélkül nincs élet
 • Galambos László-Galambos Lászlóné: Egészségmegőrzés és rehabilitáció

Video és DVD

 • Formáld a tested
 • És mégis mozog az ember
 • Fit-Ball tréning gyerekeknek

Nordic Walking Mozaik

 
   

Egészségmegőrzés és rehabilitáció

A kiadvány segítséget nyújt a betegségekből való felgyógyulás során.A  nordic walking rehabilitációban betöltött szerepe orvosilag igazolt!
   

Hogyan válasszak sportágat?

A gazdagon illusztrált könyv nemcsak 95 sportág történetét mutatja be, hanem felvázolja azok előnyeit, esetleges hátrányait, szól arról, milyen adottságok kellenek az űzéséhez, illetve, milyen képességeket fejleszt.
A 95 sportág közül a nordic walking sportág szerzője Galambos László és Galambos Lászlóné.
A könyv főszerkesztője: Nagy János.

   

A nordic walking varázsa

A modern társadalomban életünk folyamán igen magas stresszhatás ér bennünket. Környezeti változások, a család és a munka közötti egyensúly megtartása, a rohanó életmód stb. mind-mind elbizonytalanítják életünket és megbontják az egészséges életvitel harmóniáját. Ezeknek az új kihívásoknak az egyetlen orvossága a mozgás. A mozgás, amely legyen formálisan egyszeru, gyorsan megtanulható és mindenütt mindenkor korlátok nélkül végezheto; legyen minden életkorban gyakorolható, és a terhelés a gyengétol egészen a teljes intenzív edzésig terjedhessen, minden izomcsoportot átmozgasson, valamint egy idoben erosítse az állóképességet és fejlessze az ügyességet. Ugyancsak lényeges, hogy a kalóriaégetés kiemelkedo szerepet kapjon. A szabadban eltöltött ido és a természetélvezet ideális energiafelvételt, valamint teljes mértéku kikapcsolódást jelent. Ez az egészséges mozgás a nordic walking, amelyet ajánlok mindenki számára.
   

Nordic walking - egyszerűen

Totális testedzés egyszerűen - így is lehetne minősíteni az új divatsportot, amit több mint négy éve már Magyarországon is terjeszti a Magyar Nordic Walking Akadémia. Ahhoz, hogy ezt az új mozgásformát, ami természetesen nagyon egyszerűnek tűnik, nemcsak gyakorlatban, hanem elméletben is szükséges megtanulni. Szükségesnek tartottam, hogy az első könyvemet után, amely elsősorban a nagyközönség számára íródott, egy szakmai kiadvány kövesse, amely részletezi a sportág valamennyi technikai és módszertani elemét. Ezek a következők:

 • a nordic walking technikája
 • nordic walking eszközök
 • preventív testedzés nordic walkinggal
 • rehabilitáció nordic walkinggal
 • bemelegítés-erősítés-nyújtás
 • páros és játékos gyakorlatok
 • az óravezetés felépítése és megszervezése
 • nordic walking klubok létrehozása
Kizárólag képzéseinken kapható!
   

A nordic walking élménye és jelentősége

Nordic walkinggal 46%-kal több energiát égethetünk el, mint egy egyszerű gyaloglással. A sífutók állóképességének javításához, edzésidejük meghosszabbításához kitalált sportot a tőlünk nyugatabbra lévő országokban és Amerikában is százezrek űzik, egészen kis gyerekek hetven éves idős emberek egyaránt. Valójában sportos járást jelent, speciális botok segítségével. Erősíti a szívet és a felsőtestet, különösen a hát, a váll és a karok izmait. Kíméli a térd és a boka ízületeit, valamint a szalagokat. A rendszeres mozgást életnek nevezik. Nincs élet mozgás nélkül! Érdemes átgondolni! A sport nem pótcselekvés, a napi mozgás nélkül nem csak a test, hanem az agy is lelassul. Ezért van szükség a mindennapi rendszeres mozgásra. Minél változatosabb a mozgás, annál nagyobb örömet okoz. A nordic walking egy rendkívül ajánlott edzésforma, hogy sokkal gyorsabban legyünk fittek és vékonyabbak.
   

Fitness tréning bottal

Ez a könyv bemutatja, hogyan lehet egy egyszerű eszközzel - a bottal - hatékonnyá tenni felsőtestünk izomzatát úgy, hogy minden nap csupán néhány percet szánunk edzésre. Nagymértékben megerősödik a hát izomzata, javul a testtartás, megszűnnek a kínos hát, illetve nyaki fájdalmak. A rendszeres tréningek elvégzése után már látszani fog az eredmény.
   

Fitness misszió

Ajánlom ezt a könyvet mindazoknak, akik szeretnék az egészségüket megőrizni, hiszen a 2002-es év a mozgás éve. "Hiszem és vallom, hogy missziót, azaz küldetést teljesítek. A misszióm célja, hogy a nemzetem ne csak a versenysportban legyen nagyhatalom, hanem minél egészségesebb életformát éljenek az emberek. Az ember életében ez hatalmas feladat. Különösen akkor, ha ez a kihívás az egészséges életmód kialakítását, megtartását veszi célba. Tíz évvel ezelőtt elhatároztam, hogy kizárólagosan csak arra törekszem a magam erejéből, hogy megmutassam, teljesítsem a saját példám által, hogy másképpen kell élni az életet. A magyar emberek egészségi állapota döbbenetesen rossz. Bízom abban, hogy egyszer majd 60-70%-a a lakosságnak rákényszerül, hogy mozogni kell, mert e nélkül nem tud az emberi szervezet regenerálódni."
   

Mozgás nélkül nincs élet

"Jómagam napi két óra aerobic órát tartok, de emellett rendszeresen kerékpározom napi 40-50 km-t, valamint futok napi 8-10 km-t a mindennapi munka mellett. De természetesen nem kell ennyi mozgás. Míg nem kezdtem el az aerobikkal foglakozni, "csak" futottam, úsztam, kerékpároztam, valamint jártunk a családommal túrákra. De be kell vallanom, mióta rendszeresen végzem az aerobicot, azóta teljesen más a felfogásom, vidámabb lettem, sokkal fittebb, kitartóbb vagyok, tehát az aerobic szemléletváltozást is hoz. Itt biztosan minden izomcsoport keményen dolgozik, nagyszerű közösségek jönnek létre, és ami nagyon fontos, hogy aerobik órán nem kell versenyezni senkivel, mindenki saját maga érzi, mennyire tudja terhelni a szervezetét."